Τρίτη 11 Αυγούστου 2020

Θεομηνία ή Θεομήνυμα;

Συγκλονισμένοι είμαστε όλο το πανελλήνιο για την μεγάλη καταστροφή που έγινε εχθές στην Εύβοια εξαιτίας της πολύ δυνατής νεροποντής.
Δυστυχώς 7 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και εκατοντάδες οικογένειες επέστησαν καταστροφές στο βιος τους. Είδαν μέσα σε λίγες ώρες ο αγώνας μιας ζωής να εξανεμίζεται, ακόμα και αυτή η ανθρώπινη ζωή να απειλείται από το κύριο συστατικό της ζωής, το νερό!

Αμέσως, οι δημοσιογράφοι και τα κανάλια βρήκαν εύκαιρη τροφή για τα προπαγανδιστικά τους ειδησεογραφικά σενάρια. «ΘΕΟΜΗΝΙΑ» η λέξη που κυριαρχεί σε τέτοιες και ανάλογες καταστάσεις. Η λέξη αυτή που την εκφέρουν με τόση άνεση και ικανοποίηση λες και έχουν βρει τον αίτιο της καταστροφής! Ο Θεός είναι που φταίει για όλα! Το «μένος» του Θεού, δηλαδή κατά την ετοιμολογία της λέξης η μανιώδης οργή του Θεού! Οργίστηκε ο Θεός και με μανία έστειλε την τιμωρία του, την «θεομηνία» για να καταστρέψει τους ανθρώπους για τις πράξεις τους! Βρήκαμε επιτέλους τον αίτιο της καταστροφής! Και οι πολίτικοί μας μπορούν να συνεχίζουν ανενόχλητοι το «εποικοδομητικό» έργο τους προσπερνώντας ελαφρά τη καρδία τέτοιες τραγικές καταστάσεις καλυπτόμενοι πίσω από ευφυείς δηλώσεις!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου