Πέμπτη 29 Αυγούστου 2013

Αυθαίρετες πράξεις Ιερωνύμου σε βάρος της Εκκλησίας

Αυθαίρετες πράξεις Ιερωνύμου σε βάρος της Εκκλησίας
Έβαλε συνδιαχειριστή της εκκλησιαστικής περιουσίας το σύγχρονο «λήσταρχο Νταβέλη» της ελληνικής κοινωνίας, δηλαδή το κράτος!
(31/7/13 17:21)

Ως εγκληματική πράξη σε βάρος της περιουσίας της Εκκλησίας εκλαμβάνεται η ξαφνική απόφαση του Αρχιεπισκόπου Ιερωνύμου, εν αγνοία και χωρίς την απαραίτητη ως φαίνεται έγκριση της Ιεράς Συνόδου της Ιεραρχίας, να συστήσει ανώνυμη εταιρία από κοινού με την Πολιτεία για την αξιοποίηση της εκκλησιαστικής περιουσίας, (σε πρώτη φάση της Αρχιεπισκοπής)! Και η πράξη τούτη είναι εγκληματική γιατί στην ουσία παραχωρεί τη μισή από την εναπομείνασα περιουσία στον πλέον αποτυχημένο, όπως αποδεικνύεται διαχειριστή, δηλαδή το κράτος!!! Μπορεί λοιπόν να διατυμπανίζεται ως επιτυχία η παραχώρηση στο κράτος και εμμέσως στους «Γερμανούς κατακτητές» η μισή περιουσία της Εκκλησίας αλλά η αλήθεια είναι ότι κάτι άλλο έχει παιχθεί στο παρασκήνιο. Σύμφωνα μάλιστα με πληροφορίες εκκλησιαστικοί κύκλοι υποστηρίζουν ότι το όλο θέμα αποφασίστηκε ως λύση στον έμμεσο και άμεσο ενίοτε εκβιασμό που δέχθηκε η Εκκλησία, περί της διακοπής της μισθοδοσίας του κλήρου... Ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος λέγεται πως σύρθηκε στην κυριολεξία στην παράδοση της περιουσίας στον σύγχρονο «Νταβέλη» της ελληνικής κοινωνίας, το κράτος γιατί διαφορετικά, εάν δηλαδή πραγματοποιείτο η απειλή διακοπής της μισθοδοσίας, δεν θα μπορούσε να σταθεί στην Εκκλησία και θα έφευγε ως ο πλέον στιγματισμένος Αρχιεπίσκοπος!
Δεν ξέρουμε τι ακριβώς διημείφθη στο παρασκήνιο, αλλά αυτό που είναι ηλίου φαεινότερο είναι ότι...
 

Οσμή σκανδάλων και πνευματικών παρεκτροπών στην Αρχιεπισκοπή Αθηνών
Για ποιούς λόγους εμμένουμε να υποστηρίζουμε ότι η παραίτηση του Αρχιεπισκόπου Ιερωνύμου αποτελεί τη μόνη λύση στα εκκλησιαστικά αδιέξοδα...
(30/7/13 10:52)

Και άνθρωπος εν τιμή ων ου συνήκε΄ παρασυνεβλήθη τοις κτήνεσι τοις ανοήτοις και ωμοιώθη αυτοίς. Αύτη η οδός αυτών σκάνδαλον αυτοίς και μετά ταύτα εν τω στόματι αυτών ευδοκήσουσιν. Ως πρόβατα εν άδη έθεντο, θάνατος ποιμανεί αυτούς... (ψαλμ. 48)
 
Του Διονύση Μακρή
 
Ο χώρος της Αγίας Ορθόδοξης Εκκλησίας επιβάλλεται θα λέγαμε να είναι ο κατ’ εξοχήν χώρος της ανιδιοτέλειας, χώρος της ειλικρινούς αγάπης και της ταπείνωσης, χώρος της δικαιοσύνης, χώρος της διαφάνειας, της ευπρέπειας και της τάξης, χώρος της ισότητας και της αξιοκρατίας! Κι αυτό γιατί στον χώρο αυτό βασιλεύει το Πνεύμα της αληθείας, ο Παράκλητος και ως εκ τούτου κυοφορείται το έργο της σωτηρίας. Έργο απαραίτητο για την πνευματική αναγέννηση εν πνεύματι και αληθεία και τη μετάβαση στην αιωνιότητα. Ειλικρινά λοιπόν πληγώνεται η καρδιά μας και ματώνει η ψυχή μας, όταν διαπιστώνουμε ότι στο παραδεισένιο τούτο τμήμα του πλανήτη μας όχι μόνο έχει εισχωρήσει η υποκρισία και η ιδιοτέλεια αλλά επιπλέον κυοφορείται αντί της ανάστασης και της ζωής, ο θάνατος και το κάθε μορφής σκάνδαλο.
Βασική αρχή μας καλοί μου χριστιανοί είναι τα τελευταία τουλάχιστον έτη από τις στήλες της εφημερίδας αυτής να μην ασχολούμαστε με τις προσωπικές αδυναμίες και τα ανθρώπινα λάθη της θρησκευτικής μας ηγεσίας. Να μην ανασκαλίζουμε, όπως έλεγε ο σοφός Αγιορείτης γέροντας Παϊσιος τις ακαθαρσίες που αφήνουν οι πτώσεις του καθενός και οι συνειδητές εκπτώσεις μας από την αληθινή πίστη. Ωστόσο, αυτό δεν ισχύει όταν οι ακαθαρσίες τείνουν να καταστούν μόνιμη εστία μόλυνσης και να επιφέρουν απώλεια ψυχών.
Και κατ’ εμάς μία τέτοια εστία μόλυνσης παρατηρείται στην Αρχιεπισκοπή Αθηνών, όπου το τελευταίο διάστημα άλλοτε εν γνώσει και άλλοτε θέλουμε να πιστεύουμε εν αγνοία του νυν Αρχιεπισκόπου Ιερωνύμου γίνονται μετά λόγου γνώσεως θα λέγαμε σημεία και τέρατα.
 

Οι προβληματισμοί του Αναστάση και το θαύμα ... πρόσφατης ανάστασης νεκρού!
...Αδυνατώ να ερμηνεύσω με τη λογική όλα αυτά που συμβαίνουν το τελευταίο διάστημα
(28/7/13 10:37)

Αληθινές ιστορίες
Του Διονύση Μακρή
 
 
 ΜΕΡΟΣ ΣΤ
 
Η συνάντηση του Αναστάση με τον Λυκούργο αλλά και ο διάλογος που διημείφθη ήταν προφανές ότι τον είχε προβληματίσει. Κι αυτό γιατί έμεινε πλέον προσηλωμένος στο τιμόνι και φαινόταν πολύ σκεπτικός καθώς οδηγούσε προς το Δομοκό! Ο Μανώλης τον παρακολουθούσε διακριτικά και τον ρώτησε αν ένιωθε κουρασμένος για να τον αντικαταστήσει στο τιμόνι. Εκείνος απάντησε αρνητικά. Η Σοφία είχε κλείσει τα μάτια και λαγοκοιμόταν. Οι στροφές άλλωστε ανέκαθεν την ζάλιζαν.
Μόλις προσπεράσαμε το προσκύνημα της Αγίας Αικατερίνης ο Αναστάσης γύρισε και με κοίταξε και είπε:
- Νιώθω μετά τη συνάντηση και με τον Λυκούργο, ότι ο Θεός με κάθε τρόπο μου απευθύνει πρόσκληση. Γιατί δεν μπορεί μετά τόσα και τόσα χρόνια που είχα να δω τον σχεδόν αδιάφορο με το Θεό συμμαθητή μου εκείνος να μου μιλά για θαύματα που δηλώνουν την παρουσία Του. Αισθάνομαι πολύ περίεργα. Αδυνατώ όμως να ερμηνεύσω με τη λογική όλα αυτά που συμβαίνουν το τελευταίο διάστημα. Πρώτα ο περίεργος παπάς που με ένα απλό τηλεφώνημά μου αποκαλύπτει τα εσώψυχά μου εντελώς ξαφνικά και αλλάζει τα δεδομένα. Μετά εσύ που μιλάς για έναν διαφορετικό κόσμο και εκδηλώνεις θέσεις και απόψεις που ούτε καν μπορούσα να φανταστώ. Ακόμη το ταξίδι στ’ Άγραφα, η συνάντηση με τον Λυκούργο και η συζήτηση που διαμείφθηκε δείχνουν ολοφάνερα πως κάτι καλό γίνεται, κάτι που μ’ έχει ως επίκεντρο! Δεν σου κρύβω πως θα ήθελα στ’ αλήθεια να πιστέψω ότι όλα αυτά ήταν απλώς τεχνάσματα της τύχης και συγκυρίες της καθημερινότητας. Η αλήθεια πάντως είναι ότι δεν είναι... Κάτι λοιπόν παράξενο συμβαίνει στο περιβάλλον μου και ενώ είμαι το επίκεντρο αδυνατώ να το συνειδητοποιήσω! Μπορείς να με καταλάβεις;
 

Οι Ναΐτες Ιππότες και η σχέση τους με τη Σατανολατρεία
Απόσπασμα από το βιβλίο του Ιωάννη Παλαιτσάκη «Το γαρ μυστήριον ήδη ενεργείται της ανομίας» (σελ. 437-449)
(16/7/13 11:12)

Εξ αφορμής της σύγχυσης πού επικρατεί περί του τάγματος των Ναϊτών Ιπποτών στην Ελλάδα πού τελεί υπό την ευλογία του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου και χρηματοδοτεί ακόμη και τα έργα αποκατάστασης του Μητροπολιτικού Ναού Αθηνών, όπως ισχυρίζεται εφημέριος του Ιερού Ναού Αγίου Ραφαήλ και Ειρήνης του Νοσοκομείου Παίδων Πεντέλης αλλά και το ότι τελεί υπό την πνευματική καθοδήγηση του Μητροπολίτη Βελεστίνου Δαμασκηνού κρίνουμε σκόπιμο να δημοσιεύσουμε την έρευνα του Ιω. Παλαιτσάκη που δημοσιεύεται στο Βιβλίο του «Το γάρ Μυστήριον της ανομίας» και αναδημοσιεύεται στο βιβλίο «Τυφώνας Παγκοσμιοποίηση και τα μυστικά όπλα των Χριστιανών» εκδ. Αγαθός Λόγος 2010!
 
Πως οι πιο ταπεινοί, αφιλοχρήματοι κι’ αφοσιωμένοι στον Ιησού Χριστό μοναχοί αποστάτησαν ανεπαίσθητα από τον όρκο και την πίστη τους καό μετατράπηκαν σε φιλάργυρους χρηματιστές, αγοραπωλητές ακινήτων, κι επενδυτές, σε αντίχριστους στανολάτρεις, πολέμιους της Εκκλησίας του Χριστού, εμπνευστές μιας νέας παγκόσμιας τάξης και παγκόσμιας θρησκείας και ιδρυτές και θεμελιωτές του τεκτονισμού!
 
 
Η πρώτη σταυροφορία (1096-1099) έληξε με την ήττα των Μουσουλμάνων και την απελευθέρωση της Ιερουσαλήμ (16 Ιουλίου 1099), η οποία ανακηρύχθηκε πρωτεύουσα του ομώνυμου και αυτόνομου Φράγκικου Χριστιανικού Κράτους, που ιδρύθηκε εκεί με βασιλέα τον αρχηγό της σταυροφορίας Δούκα της Κάτω Λωραίνης Γοδεφρείδο ντε Μπουγιών (Godefroy de Bouillon, 1058-1100). Οι ανάγκες, αφ’ ενός μεν, της προστασίας των Χριστιανών προσκυνητών, που συνέρρεαν στους Αγίους Τόπους, από τις ληστρικές επιδρομές και τις τρομοκρατικές επιθέσεις άτακτων ισλαμικών ομάδων, αφ' έτερου δε, της άμεσης υποστήριξης των πολεμικών επιχειρήσεων της β' σταυροφορίας, που ήδη είχε αρχίσει το 1117, ώθησαν μία ομάδα εννέα Γάλλων ευγενών και ιπποτών υπό την αρχηγία του Ούγκο (η Υγ) ντε Παγιένς (Hugues de Payens) από την Βουργουνδία και του Γοδεφρείδου (η Ζοφρέ) του Σαιντ Ομέρ, να ιδρύσουν το 1118 ένα Ιπποτικό Τάγμα, με την επωνυμία «Τάγμα των Πτωχών Ιπποτών του Χριστού και του Ναού του Σολομώντα», και με έδρα την Ιερουσαλήμ.
Στο Τάγμα αυτό παραχωρήθηκε, από τον Βασιλιά της Ιερουσαλήμ, ένα οίκημα κοντά στο σημείο, που βρισκόταν ο Χριστιανικός ναός των Αγίων Τόπων και παλιά ο Ναός του Σολομώντα. Γι’ αυτό και το Τάγμα ονομάσθηκε Τάγμα του Ναού», και οι Ιππότες του «Ναΐτες» («Temrlarii»).
 

Στο Άγιο Όρος θέλει να κουβαλήσει τον Πάπα ο Πατριάρχης!
Διά της πλαγίας οδού σχεδιάζει το Φανάρι να εκπληρώσει τη σφοδρή επιθυμία του Βατικανού να επισκεφθεί ο Πάπας το Περιβόλι της Παναγίας μας τον προσεχή Οκτώβριο!
(15/7/13 11:30)

Του Διονύση Μακρή
 
Ως βασική προϋπόθεση την άμεση λύση του φορολογικού ζητήματος που ταλανίζει το Περιβόλι της Παναγίας έχουν θέσει οι Αγιορείτες Πατέρες προκειμένου να πραγματοποιηθούν οι εκδηλώσεις το προσεχές Φθινόπωρο με αφορμή τη συμπλήρωση 100 ετών από την ενσωμάτωση της μοναστικής πολιτείας του Άθωνα στον εθνικό κορμό.
Με δεδομένο μάλιστα ότι βρισκόμαστε σχεδόν στο μέσον του καλοκαιριού και έχουν περάσει ήδη δυόμισι μήνες από τη συνάντηση Αγιορειτών με τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά στο Μαξίμου γίνεται κατανοητό ότι τα σχέδια της κυβέρνησης για μία συνάντηση κορυφής Μπάρακ Ομπάμα και Βλαντιμίρ Πούτιν στο Άγιο Όρος και τα σχέδια του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου να προσκαλέσει τον Πάπα και τον Αρχιραββίνο του Ισραήλ βρίσκονται στην κυριολεξία στον αέρα!
Βέβαια είναι πολύ δύσκολο οι δύο πολιτικοί ηγέτες να ανταποκριθούν στην πρόσκληση Σαμαρά και να παραστούν σε μία τέτοια συνάντηση κορυφής, ιδιαίτερα τώρα που το επίκεντρο των γεωπολιτικών εξελίξεων είναι η Μ. Ανατολή και η ανατολική εν γένει Μεσόγειος! ...
 

Το ψεύδος και η υποκρισία κυριαρχούν στους κόλπους της Ιεραρχίας!
Ποιά είναι η αιτία που κάνει τους θρησκευτικούς ταγούς να αθετούν τις υποσχέσεις τους...
(8/7/13 17:04)

Έχετε σκεφθεί ποτέ τι είναι αυτό που κάνει τους πολιτικούς και θρησκευτικούς μας ταγούς αναξιόπιστους απέναντι στον ελληνικό λαό; Ποιά δύναμη είναι αυτή που τους εξαναγκάζει μόλις αναρριχηθούν στην καρέκλα της εξουσίας να χρησιμοποιούν ασύστολα το ψεύδος και να ενδύονται μανδύα υποκρισίας και φαρισαϊσμού;
Γιατί είναι ηλίου φαεινότερο ότι το σύνολο σχεδόν των ηγετών του τόπου μας -ελάχιστες και μετρημένες είναι οι εξαιρέσεις- διοικούν με οδηγό την ιδιοτέλεια, εξυπηρετώντας μύχια συμφέροντα τεκτονικών στοών, πλουτοκρατών και μιαρών λεσχών που τους καθιστούν ουσιαστικά υποχείρια και εκτελεστικά όργανά τους... Είναι γεγονός αδιαμφισβήτητο ότι σκοτεινές στοές πίσω από τις οποίες καλύπτονται οι εκφραστές του μυστηρίου της ανομίας κυβερνούν τον ευλογημένο αυτό τόπο!
Έτσι απόλυτα φυσικό είναι οι άρχοντες του τόπου να καθίστανται ασυνεπείς, μωροφιλόδοξοι, εγωπαθείς...! Φυσικό είναι να λένε άλλα, να σκέπτονται άλλα και τελικά να κάνουν άλλα!
 

Γέροντας Παϊσιος: «Ο δικέφαλος αετός θα σηκωθεί στον βορρά»!
Ο ρόλος της Ρωσίας και το αναγκαίο κράνος του ορθοδόξου χριστιανού
(1/7/13 11:22)

Τα τελευταία χρόνια έχουν γραφεί πάρα πολλά για τις προφητικές ρήσεις του Αγιορείτη γέροντα Παϊσίου. Είναι αλήθεια ότι ο άγιος αυτός γέροντας είχε έναν πρωτότυπο και μοναδικό τρόπο να μεταφέρει τα όσα του αποκάλυπτε ο ουρανός στις προσευχές του προκειμένου να γαλουχεί και να οικοδομεί τους πιστούς στο εξαίσιο έργο της εν Χριστώ σωτηρίας. Στα λεγόμενά του εύκολα διακρίνει κανείς την αισιοδοξία και την ελπίδα για μία λαμπρή πορεία της Ορθόδοξης Εκκλησίας! Είναι άλλωστε πολύ φυσικό για τους ανθρώπους που ενώ ζουν στην εφήμερη ζωή αφιερώνονται νυχθημερόν στο πως θα αποκτήσουν την αιώνια ζωή, να είναι φύσει αισιόδοξοι και χαριτωμένοι. Γίνονται έτσι με συνεχή επίπονη άσκηση καρδιάς ουράνιοι αγωγοί από όπου μεταδίδεται φως Χριστού, το οποίο φέγγει και διαλύει τα σκοτάδια της αγνωσίας...
Αφουγκραζόταν λοιπόν ο ταπεινός αυτός γέροντας από πολύ νωρίς τους ψιθύρους των αγγέλων που δοξολογούσαν το Θεό για τα θεμέλια με τα οποία έκτιζε την Ορθοδοξία στα Βαλκάνια και προπαντός στη Ρωσία. Και τα θεμέλια αυτά ήταν γερά γιατί εμπεριείχαν μαρτυρικό αίμα χιλιάδων χριστιανών που διώχθηκαν, βασανίστηκαν και θανατώθηκαν από τα ολοκληρωτικά σιωνοκρατούμενα κατευθυνόμενα κομουνιστικά καθεστώτα της Ανατολικής Ευρώπης! Και από τα θεμέλια τούτα διέκρινε ότι το οικοδόμημα που θα ανεγερθεί σ’ αυτά τα θεμέλια θα ήταν ισχυρό σαν αυτό που ανορθώθηκε κατά την περίοδο του χριστιανικού Βυζαντίου... Είδε μάλιστα πολλές ομοιότητες των δύο οικοδομημάτων. Διέκρινε να υψώνεται η ίδια ακριβώς σημαία, η οποία απεικόνιζε τον δικέφαλο αετό! Κατανοούσε ότι αυτή τη φορά, ο δικέφαλος αετός θα απλώσει τα φτερά της Ορθοδοξίας ταυτόχρονα σε Δύση και Ανατολή
 

Ελέω... Ιερωνύμου χάθηκε μία μεγάλη ευκαιρία!
Ποιοί και γιατί υποβάθμισαν την επίσημη επίσκεψη του Προκαθημένου της Ρωσίας στην Ελλάδα!
(25/6/13 18:50)

Όλο το παρασκήνιο μιας «εγκληματικής» εκκλησιαστικής πράξης.  
 
Του Διονύση Μακρή
 
Τη ρήση ότι η Ελλάδα ανήκει στη Δύση, που ως καραμέλα πιπιλίζουν εδώ και δεκαετίες οι πολιτικοί μας άρχοντες, προκειμένου να δικαιολογήσουν έναντι του ελληνικού λαού την ιδιότυπη αιχμαλωσία τους σε τεκτονικές στοές και λέσχες φαίνεται ότι ζήλεψε και η θρησκευτική ηγεσία του τόπου μας και δη ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών Ιερώνυμος!
Μέσα στο πλαίσιο τούτο και προκειμένου να δείξει την ίδια ακριβώς υποτέλεια, που δείχνουν οι αποτυχημένοι, για το σύνολο σχεδόν της ελληνικής κοινωνίας, πολιτικοί άρχοντες φρόντισε και ο ίδιος απροκάλυπτα και χωρίς την παραμικρή ντροπή να υποβαθμίσει την επίσημη επίσκεψη του Ρώσου Πατριάρχη Κυρίλλου στην Ελλάδα. Δια του τρόπου αυτού ευαρέστησε τον επιστήθιο φίλο του Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο, ο οποίος ως γνωστό στους πάντες αγωνίσθηκε παρασκηνιακά να τον αναδείξει πριν από λίγα χρόνια ως Αρχιεπίσκοπο! Έτσι μπορεί κατά τρόπο τινά να εξόφλησε ο Αρχιεπίσκοπος «παλαιά γραμμάτια» και υποχρεώσεις απέναντι στο Φανάρι...
Ταυτόχρονα όμως και σε αντίθεση με τον απρόβλεπτο -εκκλησιαστικά και πολιτικά- μακαριστό προκάτοχό του Αρχιεπίσκοπο Χριστόδουλο έστειλε και το ανάλογο μήνυμα του «καλού και υπάκουου» μαθητού στα δυτικά κέντρα λήψης αποφάσεων για την Ελλάδα (βλ. ΗΠΑ και ΕΕ)!
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου