Τετάρτη 25 Ιουλίου 2012

ΠΡΟΓΑΜΙΑΙΕΣ ΣΧΕΣΕΙΣ ΠΟΡΝΕΙΑ



ΠΡΟΓΑΜΙΑΙΕΣ ΣΧΕΣΕΙΣ ΠΟΡΝΕΙΑ
 (π. ΕΠΙΦΑΝΕΙΟΥ ΘΕΟΔΩΡΟΠΟΥΛΟΥ)
Υπαρχουν πολλοι, ενιοτε καθηγητες ΘΕΟΛΟΓΟΙ & ΚΑΘΗΓΗΤΑΙ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΩΝ που διδασκουν μια πολύ βολικη και εξυπνη θεωρια. Ότι πορνεια είναι μονο η σαρκικη ικανοποιηση που γινεται εξω από το γαμο με πορνες, με χρηματα. Ενώ οπου υπαρχει αγαπη, οπου υπαρχει ψυχικη επαφη, εκει δεν εχουμε πορνεια. Συνεπως ένα ζευγαρι νεων που αγαπιουνται & η σαρκικη σχεση του αποτελει ολοκληρωση της αγαπης τους, δεν είναι πορνεια & αρα δεν κανουν αμαρτια . Το Ευαγγελιο μονο την πορνεια και μοιχεια απαγορευει. ΔΕΝ ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΙ ΤΗΝ ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΗ ΤΗΣ ΑΓΑΠΗΣ ενός ΖΕΥΓΑΡΙΟΥ!
Βεβαια η λεξη πορνεια στην κυριολεξια σημαινει την ικανοποιηση των σαρκικων ορεξεων με χρηματα, αφου στην αρχαιοτητα ασκουσαν το ευαγγελιο αυτό, γυναικες αγορασμενες, δηλαδη δουλες. Ομως εκτος από την κυρια σημασια της λεξης πορνεια, ειχε ανεκαθεν και την σημασια της σαρκικης σχεσεως δυο ετεροφυλων προσωπων, χωρις να υπαρχει δοσοληψια.
Μια είναι η νομιμη συζυγια  ανδρος και γυναικος , αυτή που γινεται με την ευλογια του Μυστηριου του γαμου. Κάθε πραξη που γινεται εξω από το μυστηριο του γαμου χαρακτηριζεται ως πορνεια η μοιχεια και καμια διακριση δεν γινεται αν συμβαινει με αμοιβη η εξ αγαπης.
Πουθενα στην Αγια γραφη δεν θα βρουμε αμνηστευση των σχεσεων αυτων, επειδη απουσιαζει η πληρωμη και γινεται επικληση του ερωτικου παθους
Στην περιπτωση της Σαμαρειτηδος ειχε τελεσει 5 νομιμους γαμους (Ο ΝΟΜΟΣ ΤΟ ΕΠΕΤΡΕΠΕ) και τωρα συζει με ξενο ανδρα γιατι ασφαλως ΑΓΑΠΙΟΥΝΤΑΙ,  εδώ παρεμβαινει ο Χριστος λεγοντας  αυτος δεν είναι νομιμος, βλεπουμε πως & ο ιδιος ο Χριστος αρνειται την μη νομιμη σχεση.
Μοναδικη διεξοδος ο γαμος. «ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ» άλλη διεξοδος δεν υπαρχει.
Αυτές είναι οι σχεσεις, της του Χριστου Εκκλησιας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου