Τετάρτη 25 Ιουλίου 2012

Προγαμιαιες σχεσεις μεταγαμιαιων ανθρωπων





ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ ΑΠΟ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ : «ΤΟ ΣΩΜΑ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ Ο ΚΗΠΟΣ ΤΩΝ ΤΕΡΨΕΩΝ»
Προγαμιαιες σχεσεις μεταγαμιαιων ανθρωπων
π. ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΣΤΡΑΤΗΓΟΠΟΥΛΟΥ

ΤΟ ΕΡΩΤΙΚΟ ΠΛΑΣΜΑ
Ο ανθρωπος από την φυση του είναι πλασμα ερωτικο, εχει την ταση να κινειται προς ενωση. Το επιπεδο στο οποιο πραγματοποιειται η ενωση αυτή είναι τριπλο. Κινειται προς ενωση με τον θεον, με τον συναθρωπο και ενωνει με τα ψυχικα και διανοητικα του χαρισματα, ολες τις δυναμικες που χαρακτηριζουν την προσωπικοτητα του. Πιο πρακτικα δοσμενο αυτό το σχημα θελει τον ανθρωπο:
1.     Να εχει αναζητησεις για την ζωη του και τον θανατο και για τα περα  από την οριζοντια πραγματικοτητα.
2.     Να θελει να εχει κοινωνια  με τους αλλους ανθρωπους
3.     Να προσπαθει να ξεπερασει τους εσωτερικους διχασμους που τον ταρασσουν και τον κομματιαζουν.
Η προσπαθεια για κάθε ένα από τα προηγουμενα είναι ερωτικη. Η  ΕΡΩΤΙΚΗ ΠΟΡΕΙΑ ΚΡΥΒΕΙ ΠΑΝΤΑ ΜΙΑ ΕΞΟΔΟ προς ΤΟΝ ΘΕΟΝ, τους ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ & ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΓΩΙΣΤΙΚΗ ΑΥΤΑΡΕΣΚΕΙΑ  ΜΑΣ.
ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΨΥΧΟΛΟΓΙΚΗ ΠΡΟΣΕΓΓΙΣΗ
Σε ένα μοντελο προγαμιαιων σχεσεων ολη αυτή η λειτουργια του δομικου υλικου τιναζεται στον αερα. Εφοσον,  οσο  ο πλησιον ανδρας ή η γυναικα είναι προς χρηση, εφ οσον δεν δεχεσαι να προσφερεις το δομικο σου υλικο για να μπουν τα θεμελια της κοινωνιας  και να συγκροτηθει ο πρωτος πυρηνας κοινωνιας, η οικογενεια, οι σχεσεις με το άλλο προσωπο ειναι αντικοινωνικες τραγικες.

Ο ΜΕΤΑΓΑΜΙΑΙΟΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ
Θα πρεπει να σημειωσουμε ότι οι προγαμιαιες  σχεσεις απογοητευουν συντομα τον ανθρωπο και τον οδηγουν σε αλλα δρωμενα για να βρει τον εαυτο του. Ψαχνει να βρη τον εαυτο του εξω από τον γαμο…μονο που ο γαμος παραμενει ένα  αξεπεραστο γεγονος  ως σχεση Χριστου και Εκκλησιας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου