Κυριακή 21 Οκτωβρίου 2012

ΤΟ ΑΚΑΘΑΡΥΟ ΠΝΕΥΜΑ

Το ακάθαρτο πνεύμα

Θέλοντας να με συνετήσει και να με επαναφέρει στον ορθό δρόμο της Ορθοδόξου πίστεως, σχολιαστής έγραφε : "Το  ακάθαρτο πνεύμα αναμεμιγμένο με τον τύπο της Γραφής είναι βδέλυγμα αηδιαστικό". Και αυτό, επειδή ο υποφαινόμενος επέκρινε σφοδρά μερικούς νεοφανείς και σύγχρονους αγίους, οι οποίοι διέπρεψαν στην αλλοδαπή. Ένας εξ αυτών ήταν και ο γέροντας Σωφρόνιος του ΄Εσσεξ, γνωστός διότι έφτιαξε το μοναδικό στον κόσμο ορθόδοξο μικτό - ανδρώο και γυνακείο - Μοναστήρι. Τις απόψεις που αντηλλάγησαν μπορεί ο ενδιαφερόμενος να τις παρακολουθήσει στους δεσμούς που ακολουθούν :

1) http://ksipnistere.blogspot.com/2012/04/blog-post_3919.html
2) http://kyprianoscy.blogspot.com/2012/04/blog-post_05.html

Θα παρακαλούσα λοιπόν, αν τυχόν κάποιος υποβληθεί στον κόπο να διαβάσει αυτά που γράφτηκαν και είναι βαθύτερος γνώστης των (θεολογικών) πραγμάτων, να μου υποδείξει τα λάθη μου. Με κανένα τρόπο και για κανένα λόγο, δεν θα ήθελα να γίνω αφορμή, ώστε αυτά τα άχρηστα που έγραψα να αποτελέσουν ανακυκλώσιμη και αναλώσιμη "τροφή" άλλων ολιγομαθών όπως ο γράφων. Το σχόλιο και η απάντηση παρατίθενται κατωτέρω.

Σχολιαστής (το σχόλιο όπως εγράφη)
Η ΑΣΑΦΕΙΑ,Η ΓΕΝΙΚΟΛΟΓΙΑ ΜΕ ΤΟΝ ΤΥΠΟ ΤΗΣ ΤΑΠΕΙΝΟΦΡΟΣΥΝΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ ΕΙΝΑΙ ΙΚΑΝΑ ΝΑ ΠΑΡΑΣΥΡΟΥΝ ΣΤΗΝ ΚΟΛΑΣΗ ΤΗΣ ΔΑΙΜΟΝΙΚΗΣ ΣΥΓΧΗΣΗΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΕΚΤΟΣ ΤΗΣ ΟΡΘΟΔΟΞΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΑΓΑΠΗΤΕ ΚΥΡΙΕ.ΣΤΟΥΣ ΕΝ ΤΗ ΕΚΚΛΗΣΙΑ,ΤΟΥΣ ΖΩΝΤΕΣ ΕΝ ΤΗ ΣΥΝΑΞΗ ΤΩΝ ΑΓΙΩΝ ΠΡΟΚΑΛΕΙ ΑΠΟΣΤΡΟΦΗ ΕΝΕΚΕΝ ΤΗΣ ΔΑΙΜΟΝΙΚΗΣ ΔΥΣΩΔΙΑΣ Η ΟΠΟΙΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΦΑΝΤΑΣΙΑ Η ΔΙΑΝΟΗΤΙΚΟ ΠΑΡΑΓΩΓΟ ΑΛΛΑ ΒΙΩΜΑ.
ΚΑΙ ΤΟ ΑΚΑΘΑΡΤΟ ΠΝΕΥΜΑ ΑΝΕΜΙΓΜΕΝΟ ΜΕ ΤΟΝ ΤΥΠΟ ΤΗΣ ΓΡΑΦΗΣ ΕΙΝΑΙ ΒΔΕΛΥΓΜΑ ΑΗΔΙΑΣΤΙΚΟ.


Απάντηση
"ΚΑΙ ΤΟ ΑΚΑΘΑΡΤΟ ΠΝΕΥΜΑ ΑΝΕΜΙΓΜΕΝΟ ΜΕ ΤΟΝ ΤΥΠΟ ΤΗΣ ΓΡΑΦΗΣ ΕΙΝΑΙ ΒΔΕΛΥΓΜΑ ΑΗΔΙΑΣΤΙΚΟ" και ακάθαρτο, συμπληρώνουμε εμείς, δεν είναι να συγχρωτίζονται οι μοναχές με μοναχούς μέσα στο ίδιο Μοναστήρι !!!

Χαιρετίσματα στους αγγλικανούς πράκτορες.

Όλα αυτά του π. Σωφρονίου (Έσσεξ) είναι "ορθόδοξη" στάχτη για ένα καλύτερο λουτρό - όχι παλιγγενεσίας - στα βρωμόνερα του οικουμενισμού. Οι πράκτορες της Ιντέλιτζεν Σέρβις και της CIA ξέρουν να μας παίζουν στα δάκτυλα του ενός χεριού.


Και συμπληρώνω τώρα εδώ

Αν υπήρχε Ορθόδοξος πατριάρχης δικός μας ή άλλος, αυτό τον "άγιο" έπρεπε να τον είχε καθαιρέση πολύ πρό της διασημότητας που απέκτησε στη χώρα (Αγγλία) όθεν εκπορεύονται οι δημοκρατικές και πάσης άλλης φύσεως κακοήθεις ελευθερίες. Κανείς δεν είπε τίποτα, όχι δε μόνο αυτό, αλλά έτεροι μεγαλόσχημοι με ακαδημαϊκούς τίτλους θεολογίας, χρίστηκαν "πατέρες" διότι μας συνέστησαν να μελετάμε "αγιοπατερικά" και "αγιοπνευματικά" τα θεολογικά και τα εκκλησιαστικά, φροντίζοντας προηγουμένως να ξερριζώσουν το συναίσθημα από τους πιστούς. Ασθένεια η θρησκεία, μας είπαν! Η αγάπη, γι΄ αυτούς, δεν είναι το κακής ποιότητας θρησκευτικό συναίσθημα. Είναι το ευγενές εκκλησιαστικό. Μόνο που ακόμη εξακολουθούμε εσφαλμένα να χρησιμοποιούμε τον όρο "θρησκευτικό συναίσθημα", αφού ο άνθρωπος είναι το κατ΄ εξοχήν θρησκευτικό γεγονός : Το εκ της αγάπης του Θεού δημιούργημα που λέγεται άνθρωπος. Η θρησκεία (Παλαιά Διαθήκη) προηγείται της Εκκλησίας (Καινή Διαθήκη) και η Εκκλησία ουδόλως και ουδαμού οικοδομήθηκε για να γίνει εκθεμελιωτής και διώκτης  της Θρησκείας. Συνηγορεί προς τούτο άλλωστε, ότι πλείστοι ναοί κτίστηκαν εκεί όπου προηγουμένως υπήρχαν τα ιερά σεβάσματα των ειδώλων.

Θα το αντικαταστήσουμε λοιπόν κι αυτό σιγά-σιγά, θα κάνουμε λόγο για εκκλησιαστικό συναίσθημα, αν και δεν το βλέπω πιθανό. Η ελίτ των εκλεκτών, που θα διαμορφώσει τη νέα εποχή και τη νέα τάξη πραγμάτων, μας δείχνει τις προθέσεις της. "Forget the church, follow Jesus" συνιστά το περιοδικό του σιωνισμού Newsweek. Τι άλλο περιμένουμε; 

Όλα αυτά προκειμένου να παραμένει σε θρόνο αλώβητο ένας θεσμός, το βρετανικό Στέμμα, ο οποίος έχει τα χέρια του μονίμως βουτηγμένα μέσα στο αίμα. Άπειρα τα θύματα και μόνιμη η φθορά αρχών και αξιών, που έχει φορτώσει ολόκληρο σχεδόν τον πλανήτη. Η μεθοδικά σχεδιασμένη παγκοσμιοκρατορία φροντίζει να εξοντώνει ύπουλα - απονέμει θεολογικά εύσημα - το συναίσθημα. Διότι αυτοί που θα κληθούν να αφανίσουν τους ανθρώπους με τις υπερσύγχρονες μηχανές του θανάτου, αν δεν είναι συναισθηματικά απρόσφοροι και νοητικά ηλίθιοι, είναι εντελώς άχρηστοι. Δεν θα πατήσουν το κουμπί, που θα στείλει στον τάφο ακαριαία 50 ή 100 χιλιάδες ανθρώπους. Αυτοί ετοιμάζονται να μας κυβερνήσουν και οι "νεοάγιοι" υποσκάπτουν συστηματικά εν τη αφελεία τους τη θρησκεία, τον "λίθο όν απεδοκίμασαν οι οικοδομούντες" - οι υποτιθέμενοι οικοδομούντες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου